MAKEUP

RUTINA DE CURĂȚARE A PENSULELOR DE MACHIAJ

Pentru un machiaj reușit și pentru un ten curat, îngrijirea pensulelor de machiaj este foarte importantă. Atât burețelul de machiaj cât și pensulele sunt purtători de bacterii și microbi. Astfel o rutină de îngrijire a acestora este foarte importantă și necesară. M-am gândit să vă prezint metoda mea de curățare a ustensilelor de machiaj și ce soluții folosesc pentru acest pas.

Prin folosirea zilnică, produsele de machiaj, sebumul și praful încarcă perii pensulelor. Fără o rutină de curățare toate aceste bacterii se transferă pe ten și în produsele de machiaj. Se creează astfel un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor. Mai departe acestea se transferă pe ten și creează iritații și chiar acnee.

IMG_20180531_165500

Eu obișnuiesc să îmi curăț pensulele după fiecare utilizare cu o soluție specială și odată pe săptămână cu apă și săpun. Sunt zile în care nu mă machiez sau folosesc câteva pensule.

Am căutat pe diferite grupuri păreri și recomandări de produse de curățare și am reușit să găsesc două care să mă mulțumească. Pentru curățarea pensulelor după utilizare folosesc soluția de tip spray de la Ebelin (se găsește în DM, iar prețul acesteia este în jur de 10 lei). Dau câteva pufuri pe pensule și apoi cu mișcări circulare o șterg de un prosopel curat. Curăță foarte bine pensulele între folosiri și sunt mulțumită de ea.

2

Pentru curățarea în profunzime folosesc săpun lichid Dettol și un dispozitiv de la Makeup Revolution. Acesta este pasul pe care îl fac odată pe săptămână, în weekend de obicei când am mai mult timp. Am ales acest săpun pentru că este antibacterian, iar dispozitiul abraziv l-am primit în Advent Calendar-ul de Crăciunul trecut. Aplic o pompiță de săpun lichid pe dispozitivul abraziv și cu mișcări circulare curăț pensula pe acesta. După ce aceasta rămâne curată o așez pe un prosop curat. De obicei le las să se usuce peste noapte.

1

3

Pentru depozitarea pensulelor de machiaj mă folosesc de două borcane înalte (le-am găsit în Auchan cu aproximativ 18 lei fiecare). Le-am ales pe acestea pentru că pot ajunge la pensule fără probleme și este și un mod de a le feri de praf.

4

Ce părere ai despre rutina mea de curățare a pensulelor de machiaj? Tu ce soluții folosești pentru curățarea pensulelor? Cât de des obișnuiești să îți cureți pensulele?

Îți mulțumesc pentru vizită. Ne vedem pe Facebook și Instagram.

9 thoughts on “RUTINA DE CURĂȚARE A PENSULELOR DE MACHIAJ

  1. Si eu am solutia de curatare a pensulelor, dar am inceput sa o folosesc tot mai rar 😛
    Imi place ideea cu recipientele inalte pentru pastrarea pensulelor, e foarte practic, multumesc de pont 🙂

    Liked by 1 person

  2. Șiiiiiiiiiiiiiii știam eu că am pe biru 2 borcane goale cu un scop. :))))))))) Omg, de ce nu m-am gândit să îndes pensulele în borcan nu știu! Sper să încapă (par înalte borcanele mele). E o idee super faină și dă bine la ochi! Îmi feresc și eu pensulele acum de praf.

    Cât despre curățare sună bine ideea ta cu produsul Ebelin. Trebuie să îl testez și eu, chiar e o soluție bună de curățare rapidă. 😘 😘

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.